Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/10953.1/11933
Title: TRANSFORMACIÓN TECNOLÓGICA DE LAS EMPRESAS TURÍSTICAS. EL CASO DE ANDALUCÍA LAB
Authors: Luque-Peña, Raquel
metadata.dc.contributor.advisor: Garrido-Almonacid, Antonio
metadata.dc.contributor.other: Universidad de Jaén. Ingeniería Cartográfica, Geodésica y Fotogrametría
Abstract: [ES]as Tecnologías de la Información y la Comunicación han supuesto una revolución en la forma de comunicarse de la sociedad. Los consumidores turísticos han modificado sus patrones de consumo gracias a la irrupción de las TIC en la actividad turística, y las empresas turísticas necesitan adaptarse a este nuevo escenario de cambio. Las tecnologías proporcionan nuevas oportunidades para las empresas del sector turístico en la innovación en procesos, la eficiencia y la comercialización. Desde el Centro de Innovación Turística Andalucía Lab se persigue la capacitación del sector turístico andaluz, con el fin de elevar la competitividad del destino a través del apoyo de sus capacidades tecnológicas y la adaptación a la economía digital.
[EN]Information and Comunication Technologies have suposed a complete revolution in the way society communicate. Tourism consumers have modified their purchase patterns thanks to the irruption of ICT in tourism activity, and now tourism businesses need to adapt to this new scene. Technologies provide new opportunities for businesses of this economic sector, concerning innovation in processes, eficiency and distribution. From the Tourism Innovation Center Andalucía Lab the digital training of the Andalusian hospitality sector is followed, in order to increase the competitiveness of the destination by the support of its technological habilities and the adaptation to digital economy.
Issue Date: 3-Oct-2019
Publisher: Jaén: Universidad de Jaén
Appears in Collections:Master Gestión Estratégica Sostenible de Destinos Turísticos

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TFM-Raquel-Luque.pdf1,44 MBAdobe PDFView/Open


This item is protected by original copyright