Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/10953.1/6913
Title: Valoración energética de subproductos: aplicación a una industria del sector oleícola
Authors: Güeto Muñoz, Paola
metadata.dc.contributor.advisor: Cal Herrera, José Antonio La
metadata.dc.contributor.other: Universidad de Jaén. Organización de Empresas, Marketing y Sociología
Abstract: [ES] A partir del aprovechamiento de los subproductos del olivo las empresas pueden mejorar su competitividad, contribuir con el medio ambiente y valorizar su cadena de valor. Oleícola El Tejar inicio su actividad en este campo hace mas de 40 años, en los cuales ha ido modificando sus procesos con el fin de aprovechar íntegramente estos subproductos y así adaptarse mejor a las necesidades del mercado. Esto objetivos fueron posibles a partir de grandes trasformaciones e inversiones en I+D+I por parte de la empresa, las cuales a largo plazo han significado una mayor rentabilidad para esta.
[EN] Taking use of olive products companies can improve their competitiveness, contribute to the enviroment and enhace their value chain. Oleícola El Tejar began their activity in this field over 40 years ago, over the years it has been changing their processes in order to make full use of those products so they can adapt to the market needs. These objetives were posible because of large transformations and investment in R + D + I that the companie has assumed, in a long-term perspective these transformations and investments have made a higher rentability for the companie.
Issue Date: 2-Jun-2016
Publisher: Jaén: Universidad de Jaén
Appears in Collections:Grado en Administración y Dirección de Empresas

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TFG - Geto Muoz, Paola.pdf1,08 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is protected by original copyright


Items in TAUJA are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.