Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/10953.1/7944
Title: APLICACIÓN DEL MÉTODO DEA A RESTAURANTES CON DOS Y TRES ESTRELLAS MICHELIN
Authors: Millán Resa, Felipe
metadata.dc.contributor.advisor: Ortega Díaz, María Isabel
metadata.dc.contributor.other: Universidad de Jaén. Economía
Abstract: [ES]El trabajo consiste en la aplicación de las modalidades CCR-O y BCC-O del Análisis Envolvente de Datos a los datos recopilados de los restaurantes con al menos dos Estrellas Michelin, de tal modo que se obtengan valores de eficiencia para cada uno de los restaurantes que tienen dos y tres Estrellas Michelin objeto de nuestro estudio. De este modo cada restaurante podrá conocer cuán eficiente es en cuanto a las variables estudiadas y cuál es su posición con respecto al resto de restaurantes de la categoría escogida para este trabajo, es decir, la posición que ocupa cada uno de los restaurantes de dos y tres Estrellas Michelin. Palabras clave: Análisis Envolvente de Datos, eficiencia, CCR, BCC, DMU, restaurante, Guía Michelin, Estrellas.
[EN]The work consists in the application of the CCR-O and BCC-O modalities of Data Envelopment Analysis to restaurants with at least two Michelin Stars, in such a way that efficiency values are obtained for each of the restaurants that have two and three Michelin Stars object of our study. In this way each restaurant will know how efficient it is in terms of the variables studied and which is it’s position respect to the rest of the restaurants of the category chosen for this work, that is, the position occupied by each of the restaurants of two and three Michelin Stars. Key words: Data Envelopment Analysis, efficiency, CCR, BCC, DMU, restaurant, Michelin Guide, Stars.
Issue Date: Jan-2018
Publisher: Jaén: Universidad de Jaén
metadata.dc.rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
Appears in Collections:Grado en Administración y Dirección de Empresas

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TRABAJO_FIN_GRADO__Felipe_Milln_Resa.pdf3,46 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is protected by original copyright


Items in TAUJA are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.